Henry Konsten

Composer, Pianist, Saxophonist

Vrijdag 08-12 a.s. is er een heel bijzonder concert in de Dominicaner kerk. (zie beneden) Van mij gaat dan een kleine liedcyclus “Vergezichten” op gedichten van Vasalis en het lied “We cover thee, sweet face” op een gedicht van Emily Dickinson uit mijn oratorium “Of Distance and Closeness”.

De J.M. Vogl-stichting ‘voor de zangkunst’ presenteert een in meerdere opzichten uniek concert. Op een historische locatie in hartje Maastricht zullen liederen van uitsluitend Maastrichtse componisten klinken. Bovendien betreft het vrijwel alleen ‘levende’ hedendaagse componisten, in tegenstelling tot muziek van overleden toonkunstenaars zoals bij de meeste klassieke concerten gebruikelijk. Op het programma staan liederen van Hans Leenders, Margriet Ehlen, John Slangen, Henry Konsten én natuurlijk stadscomponist Frank Steijns! Tevens zullen werken van de recent overleden en belangrijke Maastrichtse componist Henry Delnooz worden uitgevoerd.

Behalve dat een aantal liederen zelfs een wereldpremière beleeft, dient ook de bezetting voor dit liedrecital niet onvermeld te blijven. Zo voegt de cello zich bij de gebruikelijke combinatie van zang en piano. Dit bijzondere recital wordt uitgevoerd door een Limburgse cast met pianiste Alice Hendriks, celliste Caecilia van Hoof en bariton Vincent Kusters.

U kunt kaarten à €20,- reserveren, door een mail te sturen met vermelding van uw naam en het
aantal personen naar info@voordezangkunst.nl. Het totaalbedrag kunt u overboeken op IBAN:
NL67 RBRB 8841 5488 27. Vergeet bij uw overboeking niet uw naam te vermelden. Na ontvangst van uw betaling, ontvangt u een bevestiging.

Wij kijken uit naar uw komst.
Namens de J.M. Vogl-stichting ‘voor de zangkunst’,
Lizet Duyvendak, voorzitter

Impressies Concert Kasteel Aerwinkel: Konsten speelt Konsten piano solo

commentaar publiek etc. :

“Prachtige muziek, prachtig gespeeld”

“De muziek van Konsten is niet onder één noemer te vangen. Gelukkig niet. Zo lukt het hem om de luisteraar telkens weer op een ander been te zetten. Maar nooit het verkeerde.” 

“Wendingen en variaties dienen de muziek en niet andersom. Hier onderscheidt Konsten zich dan ook van tijdgenoten. Zijn composities zijn nooit ontvreemdend en rekken tegelijkertijd toch het voorstellingsvermogen van de luisteraar op. Daarbij creëert hij, in bijna verstilde passages, voor de toehoorder veel ruimte voor gewaarwording van de eigen binnenwereld. Het volgende moment wijst de muziek van Konsten de luisteraar zelf de weg en gaat deze voorop in sprankelende, stuwende beweging.” 

UITVERKOCHT

Datum: 15 Januari 2023 16:00 uur
Locatie: Aerwinkelallee 1 Roerdalen Kasteel Aerwinkel
Voorbeeld: